top of page

CARNAVAL

Carnaval! Het is die tijd van het jaar om gek te doen en er anders bij te lopen dan anders. Een periode van vrolijke muziek, gepaard met optochten, dans en drank..


Dat ik ooit tijdens deze periode zou optreden met zelfgeschreven Carnavalsliedjes, had ik, en waarschijnlijk mijn hele omgeving, nooit gedacht.. Ik ben weliswaar een geboren Kerkradenaar, maar had het nooit zo met Carnaval. totdat ik tijdens die gekke dagen op de bühne mocht staan om andere mensen te vermaken. Daaraan beleef ik enorm veel plezier!, 


Des te leuker vind ik het om voor al die feestende mensen zelf liedjes te schrijven., voor mijzelf en voor mijn alter ego D'r Sjeng, In het Kerkraads dialect welteverstaan. Daarbij probeer ik als D'r Sjeng de oude Kerkraadse stijl uit de jaren '60 en '70 ( de zgn. "Kirchröatsjer Sjpetsiejalitete") weer te doen herleven met de "grote" Nico Ploum als mijn voorbeeld! 


Voor mijzelf heb ik dit jaar ervoor gekozen om Carnavalsliedjes, naast de traditionele benadering, ook eens geheel anders aan te pakken, door ze in een Big Band jasje te stoppen. Een bijzondere mix van leuke teksten en de muziek waar ik heel erg van hou (Frank Sinatra, Dean Martin, Michal Bublé e.a.). Mijn eerste twee nummers in die stijl heten "Los ós ins laache". en "Guten Tag, jóddendaag, good evening en bonsoir". Deze nummers heb ik zelf geschreven en gecomponeerd. De arrangementen en de muzikale invulling werden verzorgd door Marlstone Music (o.a. Robert Loozen, Jos Gijzen, René Ubags, Joep Servais) waar de nummers ook werd opgenomen.


Veel plezier met luisteren en ALAAF!!

Mijn Carnavalsliedjes

2022-2023

2020-2021

2021-2022

2020-2021

2020-2021

2020

2020​

2019

2019

2019

2019

bottom of page