top of page

WIE BEN IK?

Van huis uit ben ik een "bonte vogel" omdat ik, zo leerde de tijd, in meerdere muzikale richtingen goed uit de voeten kan (Rock, Pop, Disco, Schlager, Rock 'n Roll). Het begon allemaal in 2003 als zanger van een coverband. Er volgden nog enkele bands, zo ook mijn huidige Bluesband NoXcuse, en (pas) in 2019 ben ik ook als Singer/Songwriter begonnen met het schrijven van eigen liedjes. Serieuze en "minder serieuze (carnaval) liedjes, allemaal in mijn eigen moedertaal:  Kerkraads dialect.

MIJN PASSIE

Als tiener stond ik al vaak op mijn slaapkamer voor de spiegel te zingen. Een brievenopener diende daarbij als microfoon. Ik zong ("jengelde") mee met o.a. Lionel Richie, Elvis Presley, Neil Diamond. Pas 10 jaar geleden ontdekte ik mijn passie voor het Crooner-repertoire. Denk daarbij aan: Elvis, Dean Martin, Frank Sinatra, Andy Williams, Michael Bublé e.a. Geen wonder dat ik als Kerstfreak daardoor met enorm veel liefde het Kerstrepertoire van de genoemde helden ten gehore breng.

FF ANDERS

Tijdens een bepaalde periode in het jaar treed ik buiten mijn "normale" oevers: de Carnaval! In het zuiden, en als geboren Kerkradenaar, bijna onvermijdelijk. Als éénmalige grap bedoeld, nam ik in 2019 voor het eerst deel aan de betreffende Kerkraadse "Sjlajerparde". Een "contest" voor de verkiezing van de jaarlijkse carnavalsschlager. Dat dit resulteerde in het verder schrijven van carnavalsliedjes, inmiddels ook voor anderen, met bijbehorende optredens kon ik toen nog niet vermoeden. Alaaf!

Volg mij op social media


bottom of page