top of page

NIEUWS

Een info-snackje voor tussendoor

Finalist Parksjtad Leedjes Konkoer 2023!

 23 januari 2023


Met mijn nieuwe nummer "Guten Tag, jóddendaag, good evening & bonsoir" ben ik door naar de finale van het Parksjtad Leedjes Konkoer 2023! Het is de eerste keer dat ik me voor dit konkoer heb opgegeven. Hoe geweldig is het dan, dat de jury mijn stijl van carnavalsliedjes zo weet te waarderen. 

Samen met mijn Kerkraadse artiestencollega's Tim Hamers, Jo Smeets en De Radies, zal ik mijn uiterste best gaan doen om Kerkrade zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.


December: maand van de Kerstoptredens

 02 januari 2023


Kerst, voor mij de mooiste tijd van het jaar. Zeker wanneer ik in de weken voor de Kerst nog hier en daar mag optreden, bijv. in bejaardentehuizen of op de Kerstmarkt. Het geeft toch altijd een bijzondere sfeer wanneer er live-muziek is. Zo heb ik ook deze keer weer de klassiekers van voornamelijk Dean Martin uit de kast gehaald. Tijdloze winterromantiek op zijn album "A Winter Romance" met de bekende maar ook bij het grote volk minder bekende liedjes (o.a. Marshmellow World, Christmas Blues).

En nu maken we ons op voor de aanstaande carnavalsoptredens. Ik hou van die afwisseling! Waar en wanneer? Zie "Agenda". :-)

2e Prijs Kirchröadsjer Vasteloavends Sjlajerparade

 18 november 2022


Het was een geweldige avond. Niet alleen vanwege al die mooie optredens van mijn fantastische collega's,. Dat de jury mijn "alternatieve" stijl van carnavalsliedjes waardeerde met een 2e plek ging boven al mijn verwachtingen uit.. Midden tussen de gevestigde rasartiesten zoals o.a. Danny Pouwels, Tim Hamers, Duo De Radies, Viva la Vida 2.0, Jo Smeets, De Sjtèchneëlsjer en D'r Wiesse Sjwaam, voelde ik mij de koning te rijk toen ik mijn naam hoorde bij de vergave van de tweede prijs voor mijn nummer "Guten Tag, jóddendaag, good evening en bonsoir".. Het voelde als een overwinning. De echte winnaar was echter, volledig terecht, de "ouwe" topper Jo Smeets met het liedje "D'r sjunste Prins".

Mijn liedje werd overigens weer fantastisch geproduceerd door Marlstone Music, waarvoor dank.

Tsezame 1: een project met een missie

 23 juni 2022


Het Project “Tsezame 1” startte begin April toen ik als iniitiatiefnemer mijn Sjlajervrung optrommelde om “tsezame” voor mensen uit de Oekraïne die in Kerkrade zijn opgevangen een benefietconcert te organiseren en daarbij zoveel mogelijk geld in te zamelen, middels de verkoop van loten voor een tombola met mooie prijzen en de verkoop van een promotieartikel in de vorm van een mooie shopping-bag. Tevens deed kunstenares Miriam Vleugels een “live-painting” gedurende het event (12 juni 2022) met de bedoeling het schilderij in de weken na het event te veilen, waarbij de opbrengst ook volledig voor het goede doel is bestemd. Promoclip hier.

Het project (organisatie: moi, Tim Hamers, Jos Daemen en François Hendriks) kreeg de naam Tsezame 1, net als de titel van het liedje dat door een groot aantal Sjlajervrung samen werd opgenomen bij Eurode-Music in Kerkrade en dat tijdens het event 2 x ten gehore gebracht werd. De mooie tekst komt uit de pen van Jos Daemen (Wiesse Sjwaam).

Tsezame 1 ging de liaison aan met Beleef Kerkrade en zo kwam het benefietevent van zondag 12 juni 2022 tot stand. De volgende artiesten hebben meegedaan aan de opnames van het gelijknamige liedje: Tim Hamers, C.V. Hopeloos, Duo De Radies, Viva la Vida 2.0, Jo Smeets, De Sjtèchneëlsjer, Wiesse Sjwaam en ik..

Het carnavalsseizoen 2021-2022 zit erop

03 maart 2022


En zo is er een einde gekomen aan een mooi carnavalsseizoen, Ja, ondanks de oorlog in Oekraïne. Ik begrijp de tegenstanders van het vieren ook, maar ben zelf van mening dat we door het vieren ook een statement hebben afgegeven in de zin van "zo kan het ook!" 

Als de wereld zo zou zijn, zoals op de locaties waar ik de afgelopen weken heb opgetreden, dan hadden we ons doel bereikt. Een bonte mengelmoes van mensen, die met elkaar zingen en dansen en het leven vieren. 

Dat moet ons streven blijven., daar moeten we voor gaan!

Ik ga in ieder geval weer werken aan een nieuw bigband-carnavalsnummer dat volgend jaar hopelijk ook weer mensen laat lachen en dansen.

Het "Los ós ins laache" collectors-item

03 februari 2022


Voor iedereen die graag met anderen lacht of aan het lachen gemaakt wil worden. Een must-have als je in Kerkrade woont en van lachen houdt. 

Een LED armbandje met de tekst "Los ós ins laache" (Laat ons eens lachen) in de kleuren wit/rood, de kleuren van Kerkrade.

Je hoeft niet per sé een carnavalist te zijn om dit te dragen. Het is een statement, een oproep tot meer plezier met elkaar in deze moeilijke tijden. Het is natuurlijk ook een leuk artikel om iemand cadeau te doen.

Wat het kost? 

Slechts 6 Euro per stuk en 5 Euro bij een afname van meer dan 5 stuks .

Bij interesse vooral niet aarzelen om contact met mij op te nemen. :-)

We staan erbij! www.kerkradewiki.nl

31 december 2021

Met ingang van vandaag sta ik, dankzij Jo Linden, vermeld op de website www.kerkradewiki.nl. Een website met allerlei weetjes over mijn geboortestad Kerkrade. Je vindt er tevens de hele tekst van mijn nieuwste singel "Los ós ins laache". Ik ben ontzettend trots er tussen te mogen staan!

"Los ós ins laache" NIET naar het LVK!

30 december 2021

Waarschijnlijk hebben enkelen van jullie het Welles/Nietes rondom mijn deelname aan het LVK meegekregen. De 46 koppige jury, althans ik vermoed de meerderheid daarvan, besloot om mij door te laten gaan naar de halve finales. Hoera! Echter, het bestuur ging the day after over tot diskwalificatie van het nummer. Het is volgens hun nagenoeg een 1-op-1 kopie van Michael Bublé's versie van "When you're smiling". Er is genoeg over gezegd en geschreven, dus ik ga er verder niet op in. Maar dat deze, naar mijn mening nog steeds onterechte, diskwalificatie mij in deze tijd van Corona en Omicron best wel goed uitkwam, kan ik niet ontkennen. Nog nooit tevoren heb ik zoveel publiciteit gehad voor een eigen nummer. Het verhaal stond inmiddels in diverse kranten en op diverse websites en het leverde op Youtube al bijna 1300 clicks op en op Spotify reeds 270 luisteraars. Bedankt allemaal voor het luisteren! 

"Los ós ins laache" naar het LVK?

29 november 2021

Ik heb onlangs de stoute schoenen aangetrokken en mijn nieuwste carnavalsliedje "Los ós ins laache" ingestuurd voor mijn eerste deelname aan het grote Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer 2022. Ik ben dan ook zeer benieuwd of ik door de vakjury geselecteerd wordt voor deelname aan de halve finales. De uitslag van deze eerste selectie zal bekend worden gemaakt in het weekend van 11 en 12 december. Thumbs up!

Onlangs gereleased! Mijn nieuwste single: 

"Los ós ins laache".

19 november 2021

De Kirchröatsjer Vasteloavend Sjlajerparade 2021 werd, overigens begrijpelijk, door de Corona-omstandigheden gecancelled en onder voorbehoud verschoven  naar 7 januari 2022. Daardoor mogen de deelnemende liedjes nu al gereleased worden. en bij deze wil ik dan ook met grote trots mededelen dat "Los ós ins laache" inmiddels op alle bekende streamingdiensten te horen is. Een carnavalsliedje verpakt in een Big Band-jasje. Een verrassende mix misschien, maar wel enorm veel fun om te doen. Tekst en compositie zijn uit eigen hand. Het arrangement en de opname werden verzorgd door Marlstone Music. Luisteren dus! :-)

D'r Sjeng - 't Lidsje van d'r krisboom

13 november 2021

Op de 11e van de 11e heb ik met veel trots de nieuwe Karnavalssjlajer van tweelingbroer D'r Sjeng online gezet: 't Lidsje van d'r krisboom. Te horen op o.a. Spotify, I-tunes, Apple Music en Youtube. Het is weer een liedje in het verlengde van de beroemde Kirchröatsjer Sjpeetsiejalietete uit de jaren '60 en '70. Ik heb dit gedeelte van mij repertoire overgedragen aan D'r Sjeng. Het schrijven van de teksten blijf ik met veel plezier voor mijn rekening nemen.. Hieronder kon je al lezen dat ikzelf een andere kant opga. Binnenkort volgt hierover meer nieuws.!

Opnames bij Marlstone Music!

08 oktober 2021

Een avondje in de studio met geluidstechnicus René Ubachs voor de opnames van mijn nieuwste carnavalsliedje "Los ós ins laache", een liedje in het Kerkraads dialect, waarvan ik de tekst en de melodie ook weer zelf heb bedacht. Voor de instrumentale invulling ben ik gevoelsmatig een samenwerking aangegaan met Marlstone Music omdat ik van mening ben, dat dit nummer met echte instrumenten ingespeeld MOEST worden.  Ik mag niks laten horen tot na de "Kirchröatsjer Vasteloavends Sjlajerparade" op 19 november as., maar ik kan wel al verklappen dat het een geheel andere muziekstijl betreft dan de "Sjlajere:" die ik tot nu toe heb gemaakt. Het nummer is namelijk in Big Band Style. Hiermee heb ik de lat qua zang voor mijzelf erg hoog gelegd. en ik ben dan ook zeer benieuwd naar het eindresultaat, dat nog een week op zich moet laten wachten. Spannend avontuur! Mede omdat ik totaal geen idee heb hoe het Kerkraadse publiek op een carnavalsliedje in deze stijl zal reageren. Maar, wie niet waagt, die niet wint......Wordt vervolgd! :-)

Teksten schrijven voor collega's!

22 augustus 2021 (3)

Wist je eigenlijk al, dat ik niet alleen voor mezelf liedjes schrijf maar ook (mee)schrijf voor ander artiesten? Zo heb ik vorig jaar een tekst mogen schrijven voor het befaamde Carnavalsfenomeen Danny Pouwels. Hij werd met zijn liedje "Vasteloavend in ós sjtad" derde bij de Kirchröatsjer Vasteloavends Sjlajerparade 2020. Onlangs heb ik met veel plezier het grootste deel van de tekst van een liedje (Iech hod va Kirchroa) van de nieuwe groep "Sjpas vuur drei" voor mijn rekening genomen. Het is ontzettend leuk om op die manier ook iets voor muziekcollega's te mogen betekenen! 

Carnaval en Kerst hand in hand? Het kan!

22 augustus 2021 (2)

Ik weet dat het niet logisch klinkt dat beide feestseizoenen hand in hand kunnen gaan, Toch kan het! Hoe? Dat laat ik je weten middels mijn nieuwste Kirchröatsjer Vasteloavendssjlajer. Morgen start ik met inzingen bij Studio Pouwels. Mario en ik zullen er weer wat moois van maken, daar ben ik van overtuigd. Met dit liedje laat ik ook zien dat ik het "Sjpeetsiejaieteete"-repertoire niet laat varen. Die ouderwetse gezelligheid moet in stand gehouden worden, toch?!

Mijn nieuwste avontuur: samenwerking met de bekende studio Marlstone Music

22 augustus 2021 (1)

Ik ga op het gebied van Carnavalsliedjes een nieuw avontuur aan met Marlstone Music. Nee, nee, ik blijf ouderwetse Kerkraadse vasteloavendssjlagers maken, maar daarnaast ga ik ook iets nieuws beginnen. Ik kan er nog niet al te veel over zeggen, maar het is wel iets wat ik altijd al heb willen doen en ik denk dat Marlstone Music daar de perfecte partner voor is. Het is ook Carnaval, maar dan anders. Heel spannend voor me. Er wordt momenteel druk aan een demo gewerkt en ik ben zeer benieuwd. Jij ook? Hou dan mijn website in de gaten!

Mijn nieuwe carnavalsliedje "Halleluja en Alaaf!": 

Al mijn eigen liedjes nu ook op Spotify! Yes!

15 januari 2021

Op zaterdag 9 januari jl. werd ik met mijn nieuwste carnavalsliedje "Halleluja en Alaaf!" 4e bij de online Kirchröätsjer Vasteloavends Sjlajerparade 2020-2021! Trots? Jazeker! Nog beter nieuws is, dat al mijn eigen liedjes nu ook op Spotify te vinden zijn en dat geeft een bijzonder gevoel. Zo ben ik altijd en overal te horen voor iedereen die het leuk vindt om er naar te luisteren! Trouwens, ze zijn ook te horen via Apple Music, iTunes en Amazon. Sjiek he!? :-) 

Mijn eerste eigen "Levenslied": 

"Heemwieë noa vruier" op Youtube!

05 januari 2020

Vandaag, 5 januari 2021 mog ik jullie met een smile on my face mededelen, dat mijn eerste eigen "Levensliedje" online is gegaan op YouTube! Het liedje heet "Heemwieë noa vruier" (heimwee naar vroeger) en het werd door mij geschreven en bedacht. Geproduceerd werd het door gitarist Patrick de Groot, die alle instrumenten én de backingvocals voor zijn rekening heeft genomen! Een knap staaltje werk en ik ben zeer blij met het resultaat. 

Het komt niet vaak voor dat ik zelf goed naar mijn eigen liedjes kan luisteren, maar bij dit liedje is dat wel het geval. Je vindt het op deze site onder de rubriek "Repertoire" (Levenslied). Have fun! 

Mijn nieuwe Kerstliedje "Weihnacht für immer": 

Primeur release op Spotify! Yes!

19 december 2020

Op zaterdag 19 december jl. werd mijn Kerstliedje "Weihnacht für immer" gereleased op Spotify. Trots? Jazeker! Ik vind het toch maar bijzonder. Er is op muzikaal gebied nogal veel veranderd in de afgelopen 2 jaar. Van coverbandzanger naar solo-artiest (singer/songwriter) met eigen liedjes in mijn eigen dialect en nu ook in de Duitse taal. In totaal heb ik nu 11 liedjes opgenomen en op dit moment er is er nog 1 in de maak. ondertussen ook her en der opgetreden en dan is het extra fijn om te zien dat er mensen zijn die mijn muziek ook daadwerkelijk waarderen. Dat motiveert enorm! Thx! 

Een speciale uitnodiging gehad door "Tante Lena"

De tweede 1,5 meter Online Zietsóng Kerkrade

20 november 2020

Op zaterdag 14 november jl. ontving ik, nadat ik mijn liedje "Tante Lena" onder de aandacht had gebracht, een speciale uitnodiging voor een speciaal online evenement op 20 november jl. Het betrof een online Corona-veilig carnavalsprogramma vanuit een café in Kerkrade:

De tswaide 1,5 meter Online Zietsóng. Geen publiek aanwezig dus, maar wel bijna 250 online toeschouwers. Ik mocht het muzikale gedeelte openen en 3 liedjes ten gehore brengen. Ik vond het een hele eer! Na mij waren er nog de gerenommeerde Kerkraadse toppers Los Mar Joa en het legendarische duo De Martino's. Dubbele eer om met deze heren in 1 show te mogen zingen. Een bijzondere avond in een bijzondere setting, waarvoor hartelijk dank Marcel Mahr (Café A jenne Sjlaagboom).

Muziek Matinee Lückerheidekliniek Kerkrade

11 november 2020

Nee, geen Carnavalsliedjes, ondanks deze 11e van de 11e.

Het was weer een gezellig Matinee voor een van de afdelingen van Expertisecentrum Lückerheide in Kerkrade. Wederom een matinee met een heerlijk buffet voor de bewoners. Wat worden ze verwend! Top! 

Muzikaal gezien mocht ik weer Elvis Presley en Frank Sinatra langs laten komen met op het einde nog een vleugje Countrymuziek. Maar echt speciaal was het verzoeknummer van een van de bewoners: My Way van Frank Sinatra. Het stond vanmiddag niet op de setlijst, maar op speciaal verzoek heb ik het toch gezongen en het werd met luid applaus bejubeld. Dat was echt geweldig! Wat een geluk om deze mensen zo blij te mogen maken.! Op naar de Kerstoptredens! :-) 

Mijn nieuwe Kerstliedje in de maak

4 november 2020

Vandaag was ik bij Studio Pouwels (Kerkrade) om mijn nieuwe Kerstliedje te bewerken en in te zingen. Vandaag was de dialect-versie (Kerkraads) aan de beurt en over twee weken de Duitse en waarschijnlijk ook een Engelse versie. Het nummer is theatraal en sfeervol met een tekst die stemt tot nadenken. Dat mag ook wel in deze tijd. Oh ja, de titel van de dialect-versie: " 't Janse joar Krismes" (het hele jaar Kerst).    Wishful thinking. :-)

Mijn eerste BLOG-bericht: 

Muziek Matinee Lückerheidekliniek Kerkrade

28 oktober 2020

Vandaag mocht ik weer enkele bewoners van Zorgcentrum Lückerheide in Kerkrade verblijden met het opluisteren van een Muziek Matinee. Anderhalf uur liedjes van Dean Martin, Elvis Presley en Frank Sinatra. De bewoners konden tussentijds genieten van een heerlijk buffet. En ik heb ze niet alleen van het eten zien genieten. Ook de muziek bleek goed bij hen aan te komen. Super om te zien! Het blijf ook geweldig om te doen!  Overigens vandaag ook 1 van de zeldzame keren dat ik zelf emotioneel werd en een traan moest wegduwen tijdens het zingen.... Dit gebeurde bij een nummer van Elvis met de titel "Untill it's time for you to go". Bizar..... 

bottom of page